Indulcitorii folositi ne pot influenta intr-un mod negativ nivelul de zahar din sange, iar circulatia cardiovasculara poate suferi pe termen lung. Mai mult decat atat, aromele artificiale folosite pot declansa alergii, migrene, a declarat Mihaela Costin, nutritionist, pentru ziare.com.

Nu este neaparat o regula ca berea aromata sa aiba un continut caloric mai mare decat cea obisnuita, trebuie sa analizam aspectele negative pe care le introducem in organism. In berea aromata regasim mai multi indulcitori decat in cea obisnuita. Indiferent ca vorbim de zahar sau de alti indulcitori, concentratia este prea mare pentru toleranta organismului nostru.

Persoanele care si-au format un obicei pentru acest tip de bere risca sa dezvolte afectiuni dintre cele mai simple pana la unele cat se poate de complexe. Plecand de la balonare, senzatie de voma, putem ajunge la diabet sau la boli cardiovasculare. Berea fara alcool are un numar redus de calorii si are in compozitie, de cele mai multe ori, apa, malt si hamei. E impropriu s-o numim "fara alcool", deoarece majoritatea sortimentelor implica un procent de alcool, iar pericolele sunt aceleasi, sustine acelasi medic.