Crisecco, Cricova

 Un spumant facut din soiul local Feteasca Alba (95%, restul 5% fiind Viorica sau Muscat). Produs dupa tehnologia Charmat, unde fermentarea secundara are loc in butoaie de inox. Note de pere, mere si citrice, alcool slab – doar 11.5%, sa-l tot bei pentru a-ti potoli setea intre partidele de amor.

 

Sauvignon Blanc 2016, crama MinisTerrios

 Acesta este unul din primele vinuri ale anului 2016. Proaspat ca si cele mai tandre iubiri, dulce in arome, dar cu aciditate buna in gust. De la cei care traiesc prima iubire pana la cuplurile cu experienta – fiecare va gasi in acest vin o nota delicata. O intepatura care face sa zvacneasca chiar si cele mai amorfe pasiuni.

Tempranillo 2015, Fautor

 Tempranillo este un soi care vine din Spania si, evident, ca a adus cu sine si calitatile de foc de acolo. Acest vin este robust, indraznet, plin de pasiune si se recomanda tocmai pentru cuplurile care isi traiesc viata astfel. Cine s-a certat in cuplu stie ca cea mai dulce iubire e dupa impacare. Tocmai asa este si acest vin indraznet, facut pentru cei care traiesc orice sentiment la maxim.

Bad Boys, Carpe Diem Wines

Vinul este recomandat cuplurilor care traiesc expresiv, fie ca este vorba de bad boys sau de femme fatale. Maturat in barique francez timp de 14 luni, are o culoare eleganta. Este extrem de generos in arome de visine dulci, mirodenii si fructe rosii. Conceput pentru rebelul(a) din tine, te indeamna sa-l descoper pe el (ea) si pe tine, si pe voi impreuna.

 

Ice Wine 2014 Purcari

Purcari Icewine – un duet si un duel intre foc si gheata, o experienta complexa, un vin emotionant si provocator. Are o culoare aurie lucioasa, cu adevarat festiva. Aromele sunt complexe, cu nuante de miere si fructe dulci ce se dezvolta in timp, dezvaluind arome fine de mirodenii si fructe exotice. Gustul dulce si catifelat prezinta note profunde, dar delicate de stejar. Postgustul, remarcabil de persistent, ii confera vinului un rafinament deosebit.

 

Mai multe detalii si articole interesante vezi pe blogul lui Andrei Cibotaru