Iata trei dintre cele mai importante calitaţi ale vinului alb:

1. Vinul alb poate contribui la imbunataţirea metabolismului şi ritmului cardiac. In cadrul unui studiu, publicat in 2015, cercetatorii i-au pus pe participanţii, care sufereau de diabet zaharat de tip 2, sa bea vin roşu, alb sau apa la cina, pentru doi ani, urmand o dieta stricta mediteraneana. In timp ce bautorii de vin alb şi roşu au afişat cele mai notabile imbunataţiri in ceea ce priveşte funcţionarea inimii şi metabolismului.

2. La fel ca vinul roşu, cel alb poate contribui la imbunataţirea nivelului de colesterol. Un alt studiu, care a implicat participarea a 146 de oameni, timp de 12 luni, care faceau mişcare fizica de doua ori pe saptamana şi beau vin – de orice fel – a aratat o ameliorare semnificativa a nivelului de colesteriol din organismul acestora.

3. Vinul alb este bun, de asemenea, pentru buna funcţionare a plamanilor. Cercetatori de la Universitatea din Buffalo au aratat ca vinul alb, asemenea celui roşu, sporesc sanatatea plamanilor.

Trebuie precizat, in acelaşi timp, ca cele mai multe varietaţi de vin alb au un conţinut mult mai redus de zahar faţa de cel conţinut de cele din categoria vinului roşu.

Indiferent de opţiune, moderaţia este cea mai importanta.