Cunoşti foarte bine sentimentul de uscaciune a cavitaţii bucale pe care il capeţi dupa ce ai consumat un pahar cu vin şi poate de multe ori ai apelat la periuţa şi la pasta de dinţi pentru a o indeparta, insa acest obicei este daunator, potrivit specialiştilor.

 

Stomatologul Timothy Chase arata ca aciditatea vinului este considerabila, in special cand vine vorba de vinurile albe, astfel ca demineralizeaza dantura. "Periajul dinţilor dupa ce ai consumat vin poate duce la deteriorarea smalţului şi nu exista modalitaţi de a-l inlocui."

 

Exista, desigur, o pauza pe care trebuie sa o respecţi daca vrei ca dantura ta sa nu aiba de suferit. "Ar trebui sa aştepţi cel puţin jumatate de ora", explica stomatologul.

 

Aceasta regula nu se aplica şi pentru alte bauturi alcoolice, intrucat nu au acelaşi nivel de aciditate, insa o poţi avea in vedere cand consumi un cocktail, de exemplu, care conţine sucuri de fructe, in special cele acrişoare. Periajul dinţilor dupa ce ai consumat un astfel de cocktail poate fi chiar mai daunator, spune expertul.