Acesta este berea, care, in plus, nu este vinovata nici pentru “burta de bere”, adica pentru grasimea abdominala, pentru ca nu contine decat 45-50 de calorii/100 ml cu 5% procent de alcool, adica nu mai mult decat sucurile carbogazoase.

Exista totusi o conditie, sa fie consumata moderat: 2 sticle – 660 ml/zi pentru barbati si 330 ml/zi pentru femei; asta ar fi limita superioara; personal, cred ca se poate depasi trauma lipsei de bere in unele zile, daca nu vara, macar iarna.

Berea, comparativ cu alte bauturi alcoolice, se obtine din produse naturale: malt (obtinut din orz), hamei (planta medicinala), drojdie de bere si apa, produse ce confera acestei bauturi urmatoarele proprietati:

– Sursa mai bogata de antioxidanti decat vinul alb.
– Sursa de fibre solubile.
– Sursa de vitamine B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12.
– Sursa de minerale: magneziu, siliciu, calciu.

Beneficiile aduse de bere sanatatii sunt:

– Reduce riscul de cancer de prostata, datorita flavonoizilor, polifenolilor, melanoidinelor, antioxidanti ce provin din malt si hamei.

– Reduce riscul blocarii arterelor prin formarea de cheaguri de sange, scade nivelul tensiunii arteriale si previne declansarea bolilor cardiovasculare si atacului vascular cerebral datorita...