Cum imbunatateste tequila sanatatea oaselor
Pe langa starea de buna dispozitie, tequila are efecte benefice si asupra sistemului osos. Cercetatorii din Mexic au descoperit recent ca planta din care este obtinuta tequila contine substante care ajuta la o mai buna fixare a calciului in oase, potrivit metro.co.uk. Tequila este obtinuta din planta care se numeste agave. Aceasta planta contine substante care sunt capabile sa ajute la absorbtia calciului si magneziului in organism, substante care mentin sanatatea oaselor.

Cum ajuta tequila in lupta impotriva osteoporozei?
Mai mult, aceasta bautura are efecte chiar si in cazul persoanelor care sufera de osteoporoza, boala care duce la slabirea rezistentei oaselor si cu care se confrunta foarte multe persoane. Pentru a demonstra efectele tequilei asupra osteoporozei, cercetatorii au indus aceasta boala in cazul unei femele soarece, tratand-o apoi folosind fructani de agave albastre. Dupa opt saptamani, oamenii de stiinta au masurat nivelul de minerale si osteocalcina si au observat ca acesta crescuse cu 50%. Osteocalcina este o componenta care ajuta in procesul de formare a unui os nou. Mai mult, diamentrul oaselor a fost mai mare in cazul soarecilor carora li s-au administrat fructani de agave albastre.

Astfel, substantele care se gasesc in tequila si in planta din care aceasta este obtinuta pot fi folosite pentru a produce un tratament impotriva osteoporozei. Medicii sunt increzatori in noile rezultate, mai ales ca in trecut s-a demonstrat ca tequila ajuta si la mentinerea unei greutati optime, a nivelului de zahar din organism si lupta si impotriva colesterolului.