Ingrediente

2 linguri otet de vin alb120g varza rasa500g sfecla rosie rasa2 frunze dafin2 radacini patrunjel1 morcov tocat1 ceapa rosie taiata in jumatate1 tulpina telina taiata marunt1.25litri supa concentrata de vita750ml apa750g rasol cu os de vitel feliat3 rosii 2 lingurite zahar brun

Metoda de preparare

Cresteaza baza fiecarei rosii si acopera-le cu apa clocotita timp de 2 minute. Scoate rosiile si decojeste-le. Apoi, taie-le in sferturi. Indeparteaza semintele si toaca pulpa marunt.

Pune rasolul cu os la fiert in apa amestecata cu 500ml supa concentrata de vita. Adauga ceapa, telina, patrunjelul si frunzele de dafin si lasa totul sa dea in clocot la foc mare. Apoi, redu intensitatea focului si lasa sa fiarba acoperit timp de 3 ore, pana cand carnea de vita de pe os este patrunsa.

Lasa sa se raceasca putin si strecoara lichidul intr-un bol. Indeparteaza legume fierte.

Pune lichidul pastrat impreuna cu restul de supa concentrata de vita, rosiile si sfecla la fiert, timp de 1 ora, la foc mic, pana cand sfecla se inmoaie.

Curata carnea de vita de pe os si pune-o in oala impreuna cu varza rasa. Mai lasa sa fiarba impreuna 20 de minute.

Adauga otetul si zaharul, condimenteaza cu sare si piper.

Serveste ciorba fierbinte cu o lingura de smantana si marar tocat marunt.