Ingrediente

sarecuisoare50 gr zahar brun2 linguri mustar de Dijon2 linguri ulei2 linguri unt400 gr ananas taiat bucati200 ml suc de mango 1 catel usturoi1 ceapa mare1 mango 4 cotlete carne de porc groase de 2 cmpiper

Metoda de preparare

Condimenteaza cotletele de porc cu sare si piper si tine-le la rece, intr-un vas acoperit, cel putin 4 ore pentru a permite condimentelor sa patrunda in carne.

Curata pulpa de mango, taie-o cubultele si paseaza-o cu blenderul.

Intr-o tigaie adanca firbe la foc mic piureul de mango, sucul de mango, ananasul, untul, zaharul, mustarul si cateva cuisoare. Asezoneaza cu sare si piper si lasa-le sa fiarba, amestecand din cand in cand, timp de 15 minute pana cand sosul se ingroasa,. La final scoate cuisoarele.

Cotletele de porc bine marinate se prajesc intr-o tigaie cu cele doua linguri de ulei incins. Intoarce-le de pe o parte pe alta dupa 1-2 minute si scoate-le pe farfurie cand se rumenesc.

Goleste pe jumatate grasimea care s-a strans in tigaie si caleste ceapa si usturoiul. Adauga sosul cu mango si ananas si cotletele. Acopera cu un capac si lasa-le sa se inabuse timp de 6-8 minute, pana cand carnea este patrunsa bine.

Serveste-le calde cu un vin alb.