Bucatarie internationala

Reteta: chilli con carne

Chilli con carne este acel gen de preparat din care poti manca o saptamana intreaga fara sa te saturi. Desi numele lui te poate duce cu gandul la Mexic  sau la bucataria latina, se crede ca este originar din Texas. Ce stim cu siguranta este ca aceasta tocana din carne de vita, ardei iute si fasole se face foarte usor si este un adevarat succes la mesele cu familia sau cu prietenii.

Reteta: chilli con carne

Ingrediente:

  1. 2 linguri de ulei de masline
  2. 1 kilogram de carne tocata de vita
  3. 4 catei de usturoi (tocati)
  4. 2 linguri de chimion
  5. 1 lingura de oregano
  6. 2 lingurite de paprika (sau chilli)
  7. ¼ lingurite de piper
  8. 2 linguri de bulion
  9. 1 conserva de rosii cuburi
  10. 1 cana de supa de vita
  11. 1 conserva de fasole rosie
  12. 1 mana de patrunjel proaspat tocat

 

Mod de preparare:

  1. Incinge o lingura de ulei intr-un vas de fonta si adauga carnea de vita. Gateste carnea timp de 8 - 10 minute, amstecand din cand in cand cu o lingura de lemn, pentru a rupe bucatile mari. Cand carnea este rumenita, scoate-o din tigaie pe o farfurie acoperita cu un prosop de hartie, pentru a se scurge de grasime.
  2.  
  3. Pune in vasul de fonta inca o lingura de ulei si adauga ceapa. Amesteca timp de 5 minute, pana se inmoaie. 
  4.  
  5. Adauga usturoiul (pisat), gateste inca un minut, apoi aseoneaza cu chimion, oregano, paprika, piperul si pune in vas bulionul. Amesteca totul inca 2 minute. 
  6.  
  7. Adauga carnea de vita, rosiile la conserva, fasolea si supa de vita. Aseoneaza cu sare si piper dupa gust, arunca in vas patrunjelul si lasa chilli-ul la fiert, amestecand din cand in cand.
  8.  
  9. Chilli-ul va fi gata in vreo ora si jumatate. Serveste-l fierbinte, cu tortilla de porumb sau cu orez, si cu branza rasa deasupra.

 

Pofta mare!

Pe acelasi subiect