Ingrediente

semintele de la jumatate de rodiemarar proaspat, tocat coriandru proaspat, tocatmenta proaspata, tocatalamaie1 ardei iute tocat200g quinoa1 lingurita zaharsarepiper2 linguri zeama de lamaie1 ½ lingurita chimion2 radacini fenicul medii, taiate pe lungime in felii subtiri 60ml ulei de masline

Metoda de preparare

Incinge uleiul intr-o tigaie la foc mediu. Pune la calit feniculul; condimenteaza cu sare si piper. Gateste-l pana cand devine usor auriu si se inmoaie putin (10-12 minute).

Adauga zeama de lamaie, chimionul si zaharul si mai lasa pe foc amestecul inca un minut. Potriveste de sare si piper si lasa tigaia deoparte.

Intre timp, pune quinoa la fiert in 700ml de apa. Cand apa incepe sa fiarba, redu intensitatea focului si lasa sa fiarba inabusit, acoperit cu un capac. Nu mai mult de 10 minute.

Scurge quinoa si las-o sa se raceasca timp de un sfert de ora, apoi amesteca cu o furculita. Transfera totul intr-un bol.

Curata lamaia si taie-o in bucate-le mici. Adauga totul in bol impreuna cu o lingura de ulei de masline. Pune feniculul calit, ardeiul iute tocat, verdeturile si amesteca bine. Mai adauga sare si piper daca e nevoie.

Inainte de servire presara deasupra seminte de rodie.