Sfatul nostru este sa le scoţi definitiv din alimentaţie, sau macar sa le reduci substanţial consumul!

1. Alimentele afumate, murate, sau foarte sarate

Produsele precum carnaţii, şunca şi salamurile conţin foarte multa sare şi grasimi, iar muraturile sunt suprasaturate cu sare. Consumul acestor alimente creşte substanţial riscul de cancer colorectal şi de cancer al stomacului.

 

2. Toate produsele din categoria „dieteticelor”

Produsele dietetice, inclusiv alimentele congelate sau alimentele preambalate etichetate drept „dietetice” sau „cu conţinut redus de grasimi”, adica şi bauturile dietetice, sunt indulcite cu aspartam, un indulcitor artificial periculos. Exista numeroase studii care arata ca aspartamul cauzeaza diferite boli, printre care şi cancer, malformaţii congenitale şi boli de inima.

 

3. Popcornul la microunde

Pungile de popcorn la microunde conţin un produs chimic numit acid perfluorooctanoic (PFOA), o toxina intalnita şi in teflon. Potrivit unui studiu realizat recent de Universitatea din California, PFOA a fost corelata cu problemele de infertilitate la femei.

 

4. Fructele de provenienţa non-organica

Fructele de provenienţa non-organica pot fi contaminate cu pesticide foarte periculoase, printre care şi atrazina, tiodicarbon şi organofosfaţi, dar şi ingraşaminte cu conţinut ridicat de azot. Atrazina este interzisa in majoritatea ţarilor europene, dar este permisa inca in SUA. Potrivit cercetarilor ştiinţifice, atrazina determina in primul rand disfuncţii ale aparatului reproducator.

 

5. Chipsurile de cartofi ambalate

Chipsurile de cartofi vandute in comerţ sunt bogate in grasimi şi calorii, aşa ca predispun la ingraşare. Un studiu publicat in Jurnalul de Medicina New England a constatat ca chiar şi numai 30 g de chipsuri pe zi pot induc o creştere medie in greutate cu 2 kg pe an. Pe langa faptul ca abunda in grasimi trans ce determina creşterea colesterolului, chipsurile conţin şi foarte mult sodiu, fiind astfel nocive şi pentru tensiune.

 

6. Alcoolul

Consumul de alcool este a doua cea mai comuna cauza de cancer, fiind secundat doar de fumat. Daca un consum ocazional de alcool poate fi chiar benefic, reducand riscul de boli cardiace, consumul zilnic de alcool provoaca insuficienţa cardiaca şi accidente vasculare.

 

7. Roşiile la conserva

Aproape toate ambalajele folosite pentru pastrarea produselor conservate conţin bisfenol-A, sau BPA, o chimicala foarte toxica. Roşiile la conserva sunt cele mai rele din acest punct de vedere, pentru ca aciditatea crescuta activeaza BPA-ul din ambalaj intr-o proporţie şi mai mare, ducand la contaminarea completa a produsului.

 

8. Carnea procesata

Toate produsele din carne procesata conţin chimicale şi conservanţi, printre care şi nitraţi de sodiu, care sunt cunoscuţi pentru potenţialul lor cancerigen. Şi carnea afumata este la fel de periculoasa, pentru ca poate reţine gudron pe timpul afumarii.

 

9. Somonul de crescatorie

Aceşti peşti sunt hraniţi cu diete nefireşti şi sunt contaminaţi cu chimicale, antibiotice, pesticide şi alte substanţe cancerigene. Somonii de crescatorie traiesc in condiţii de supraaglomerare, ceea ce ii face de 30 de ori mai predispuşi la imbolnavirea de boli parazitare. Mai mult, in hrana acestor peşti sunt introduşi coloranţi chimici astfel incat carnea lor sa semene mai bine cu cea a somonului salbatic!

 

10. Indulcitorii artificiali

Exista tot mai multe dovezi ca chimicale din compoziţia acestor indulcitori, in special aspartamul, se descompun intr-o toxina letala denumita DKP. Atunci cand este procesata de catre stomac, toxina menţionata produce mai departe chimicale cauzatoare de cancer.