Mult mai probabil este vorba despre tonul alb si rosu care au o viata mai lunga (marea majoritate a conservelor de ton au in continut una dintre cele doua specii). Stiati ca radiatiile de la Fukushima sunt in continuare o problema serioasa si ca azi in Oceanul Pacfic se scurg in fiecare zi in jur de 300 de tone de deseuri radioactive datorita dezastrului care s-a produs? Toate deseurile varsate in ocean se vor depune pe fundul apei si se vor mentine radioactive pentru mult timp de acum inainte, lucru ce va duce la afectarea intregului ecosistem.

Expunerea la radiatii este extrem de periculoasa. In plus, tonul acumuleaza pe parcursul vietii o cantitate insemnata de mercur toxic, care se va depune in carnea lui, ca urmare a poluarii industriale, iar efectele secundare ale consumului sunt oribile: de la tulburari cognitive, precum si probleme de coordonare, afectarea memoriei, dureri abdominale, greata, varsaturi,pana la aparitia problemelor mult mai grave de sanatate cum ar fi bolile cronice. Chiar si o cantitate mica de peste are un impact puternic asupra nivelului de mercur din sange. Un studiu realizat de Departamentul de Protectie a Mediului (Environmental Protection Agency, EPA) a constatat ca la femei care consuma peste de doua ori pe saptamana, concentratia mercurului din sange este de sapte ori mai mare, decat la cei care nu au mancat peste in luna precedenta.