Fie ca il cumperi sau il faci acasa, alege cu mare atentie ingredientele din care alcatuiesti sandvisul si nu va mai trebui sa iti faci griji pentru calorii si kilograme in plus si nici sa te simti vinovata ca ai mancat un sandvis sau doua intr-o zi.

Iata cum construim un sandvis care nu ingrasa!

1. Alege o paine din faina integrala, bogata in fibre. Painea din faina alba este inamicul numarul unu al siluetei.

2. Alege carne slaba: pui la gratar, piept de curcan, somon la gratar, conserva de ton, tofu, oua fierte tari, omleta fara grasime sunt cele mai recomandate proteine pe care sa le adaugi in sandvis, daca vrei sa iti mentii silueta.

Fie ca il cumperi sau il faci acasa, alege cu mare atentie ingredientele din care alcatuiesti sandvisul si nu va mai trebui sa iti faci griji pentru calorii si kilograme in plus si nici sa te simti vinovata ca ai mancat un sandvis sau doua intr-o zi. 

Iata cum construim un sandvis care nu ingrasa!

  1. Alege o paine din faina integrala, bogata in fibre. Painea din faina alba este inamicul numarul unu al siluetei.
  2. Alege carne slaba: pui la gratar, piept de curcan, somon la gratar, conserva de ton, tofu, oua fierte tari, omleta fara grasime sunt cele mai recomandate proteine pe care sa le adaugi in sandvis, daca vrei sa iti mentii silueta.
  3. Pune legume si frunze verzi din abundenta. Acestea trebuie sa predomine in sandvis. Pune cat mai multe frunze verzi bogate in vitamina B, dar si legume proaspete precum rosii, castraveti, ceapa, ciuperci, ardeii.
  4. Adauga grasimi sanatoase. Partea cea mai nociva a sandvisurile pe care le mancam de multe ori e alcatuita din sosuri. Intr-un sandvis dietetic nu vei gasi niciodata maioneza sau alte sosuri pline de grasimi si aditivi. Nu trebuie insa nici sa renuntam sa avem un sandvis complet, insa putem inlocui sosurile cu pasta de hummus, avocado sau branzeturi precum mozzarella, ricotta, feta sau branza de capra – acestea sunt variantele recomandate.
  5. Foloseste condimente si arome naturale: mustar Dijon, salsa, sos de legume facut in casa pentru a face sandvisul cat mai gustos fara sa il incarci cu calorii.