Este adevarat, greu poti rezista meselor imbelsugate, insa copiii cu atat mai mult pot fi victimele supraalimentarii. Ca in orice lucru pe lumea asta, moderatia este cheia. Exista anumite nedumeriri ale mamicilor daca ouale se socotesc doar cand sunt mancate intregi. Este bine sa le socotim si pe cele adaugate in cozonaci, pasca sau drob?

Da, absolut ca se socotesc toate. Ouale sunt o sursa excelenta de proteina si un aliment foarte bun in alimentatia copilului. Dieteticienii nu mai blameaza de mult timp oul ca fiind responsabil pentru ridicarea colesterolului. Un ou are multiple beneficii: proteina, fier, minerale si vitaminele B.

Copiii intre 9 si 13 ani pot manca intre 2 si 4 oua pe zi, daca nu mai exista alta sursa de proteina. Dar nimeni nu vrea sa ii acopere portia de proteine copilului cu un singur aliment. asadar, in mod normal 1 ou pe zi este suficient. in cazul mesei de Paste, 1 ou fiert este cel mai indicat, intrucat este greu de crezut ca un copil va rezista cozonacului sau feliei de Pasca.

Ideal ar fi ca parintii sa le portioneze bucatele, pentru ca cei mici sa nu se simta frustrati, sa guste din toate, dar in cantitati infime. Iar ciocnirea oualor este o activitate foarte distractiva, dar nu trebuie sa si mananci cate oua ciocnesti.