Menta este un fitochimic (acele substante biologic active din plante care sunt utile organismului si care ofera aroma, culoarea si rezistenta naturala la aparitia bolilor) puternic care poate preveni diferite tipuri de cancer. Fitonutrientul a demonstrat capacitatea de a preveni cancerul de piele, cancerul de colon si cancerul pulmonar in studiile efectuate pe animale.

Menta stimuleaza enzimele digestive care absorb substantele nutritive din alimente si transforma grasimea in energie.

Menta contine un antioxidant cunoscut sub numele de acid rosmarinic, care a fost studiat pentru eficacitatea sa in ameliorarea simptomelor alergice sezoniere. Este, de asemenea, un decongestionant natural care ajuta la descompunerea mucusului. Menta poate fi de asemenea eficienta, mai ales cand este combinata cu ceai pentru ameliorarea durerilor de gat.

Aroma puternica a mentei este foarte eficienta in curatarea congestiei nasului, gatului, bronhiilor si plamanilor. Ofera o usurare pentru tulburarile respiratorii care rezulta adesea din cauza astmului si a racelii obisnuite.

Menta este o planta calmanta si linistitoare care este folosita de mii de ani pentru problemele la stomac. Cand va simtiti rau la stomac, beti o ceasca de ceai de menta si va poate ajuta. Multi oameni pastreaza ulei de menta sau produse cu aroma de menta cu ei in orice moment, pentru a evita greata.