Datele relevate de un studiu efectuat de Institutul de Epidemiologie al Universitaţii din Londra scot in evidenţa ca barbaţii care consuma prea mult zahar au cu 23% mai multe şanse sa dezvolte unele tulburari mentale, inclusiv depresie şi anxietate, faţa de cei care il consuma in cantitaţi moderate, scrie Mediafax.ro.

In Marea Britanie, barbaţii consuma aproximativ 67 de grame de zahar pe zi, aproape dublu faţa de cantitatea recomandata. Statele Unite stau şi mai rau din acest punct de vedere, cunsumul zilnic de zahar in randul barbaţilor ridicandu-se la 94 de grame.

”Sunt numeroşi factori care influenţeaza producerea tulburarilor pshicice, dar o dieta bogata in alimente şi bauturi zaharoase ar putea pune gaz pe foc. In urma studiului nu am reuşit sa facem o conexiune intre consumul excesiv de zahar şi tulburarile psihice in cazul femeilor. Nu putem explica acest aspect”, a declarat Anika Knüppel, cercetatorul care a coordonat studiul.

Studiul a fost urmarit comportamentele a 7000 de persoane pentru o perioada de 22 de ani. Rezultatele au fost analizate in mod independent de alţi factori care genereaza probleme pentru starea psihica, precum greutatea, statutul socio-demografic, stilul de viaţa sau starea generala de sanatate.