Ouale fierte au numeroase beneficii pentru organism. Oul este foarte bogat in elemente nutritive, cu un conţinut extrem de bogat in proteine. De aceea, oul iţi da o senzaţie de saţietate extraordinara.

Printre altele, oul conţine bioregulatori, o mare cantitate de minerale, vitaminele a, B1, B2, albumine, metionina, dar si un aminoacid foarte benefic pentru ficat. Galbenusul de ou poate contracta vezica biliara, stimuleaza activitatea fierii si contribuie si la asimilarea grasimilor. 

Oul trebuie sa fie fiert, insa nu foarte mult. se spune ca un ou, cu cat este fiert mai mult, cu atat este mai greu de digerat. 

Ceapa verde reprezinta unul dintre cele mai eficiente tratamente naturale pentru gripe si raceli.

Consumul frecvent de ceapa verde, in cantitaţi moderate, poate ajuta in scurt timp la imbunataţirea sanataţii sistemului respirator.

Un alt beneficiu mai puţin cunoscut al cepei verzi este ca ofera organismului o substanţa care poate preveni apariţia unor tipuri de cancer, precum cel de colon. 

astfel, oul si ceapa verde este o combinaţie sanatoasa si delicioasa!