Zeama de varza este foarte buna pentru a creste imunitatea si pentru a trata raguseala, tusea uscata si durerile in piept cauzate de guturai sau bronsita. amesteca o parte egala de zeama de varza cu o parte de apa plata usor incalzita. Bea cate o cana de lichid caldut, de doua-trei ori pe zi.

Pentru gastrita cu aciditate scazuta, bea zilnic zeama de varza incalzita, inainte de masa de dimineata si cea de seara.

Pentru buna functionare a ficatului si detoxifierea lui, bea zeama de varza in cantitate de 100 ml de trei ori pe zi, intre mese, timp de cateva luni. Pietrele la bila sau rinichi si giardia se trateaza cu cate 150 ml de zeama de varza bauta de trei ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa. tratamentul se tine timp de doua-trei saptamani. se poate repeta dupa sapte zile de pauza.

Persoanele hipertensive nu ar trebui sa bea mai mult de un pahar de 250 ml de moare pe zi. in acelasi timp, ar trebui sa reduca aportul de sare din alimentatie.