Este interesant faptul ca in trecut arpacasul din orz era considerat o delicatesa, pe care si-o permiteau doar demnitarii.

PROPRiETaȚiLE BENEFiCE aLE aRPaCasULUi DiN ORZ

in zadar gospodinele au trecut arpacasul din orz pe planurile secundare. Doar el conţine o cantitate mare de substanţe nutritive, care sunt necesare pentru funcţionarea normala a organismului.

arpacasul fiert este numit terciul frumuseţii, deoarece doar aceasta cereala conţine o cantitate enorma de lizina — aminoacidul, care participa activ la sinteza colagenului. Toata lumea stie ca acesta contribuie la menţinerea elasticitaţii pielii, impiedicand formarea ridurilor. inca un motiv de a include arpacasul in meniul tuturor femeilor este cantitatea mare de vitamine, pe care acesta le conţine: a, PP, E si vitaminele grupului B.

Consumul regulat al terciului din arpacas nu contribuie doar la menţinerea frumuseţii pielii, ci si la scaderea ponderala! acest aliment saţios si hipocaloric este bogat in celuloza (necesara pentru peristaltica intestinala normala) si proteine.

Ingrediente
– un pahar de arpacas din orz;
– un litru de apa;
– 2 litri de lapte.

Mod de preparare:
1.acoperiţi arpacasul cu apa si lasaţi-l sa se inmoaie peste noapte.
2.spalaţi-l si acoperiţi-l cu laptele calduţ.
3.aduceţi terciul pana la punctul de fierbere, dupa care acoperiţi-l cu un capac si fierbeţi-l pe bain-marie pe parcursul a 3 ore.

Terciul va capata o nuanţa placuta de bej si un gust de lapte innabusit. Nu va lasaţi intimidata de timpul lung de preparare: va trebui sa interveniţi doar in prima etapa de preparare, deoarece terciul se fierbe practic de sine statator.