Dupa ce veti citi sugestiile simple de mai jos, este posibil sa manifestati dorinta de a-l ingera in cantitati cat mai mari...

Pentru placere sau pentru reducerea senzatiei de arsura de pe limba sau din stomac

Mancati felii de usturoi proaspat odata cu bucati dintr-un fruct: mar, para sau piersica, sau beti zeama de fructe, cum ar fi zeama de mere. Folosind aceste formule, atat copiii cat si adultii pot ajunge sa consume cu placere usturoiul.

Pentru atenuarea gustului

Se recomanda un sandvis cu usturoi. Intindeti pe o felie de paine untul sau maioneza dumneavoastra favorite. Adaugati usturoi aat cat este necesar si poate niste salata sau felii de rosii. Scopul este sa mancati mai mult usturoi, cu suficient sandvis ca sa obtineti efectul scontat (atenuarea gustului).

Consumati preparate comerciale din usturoi, fara miros

Chiar daca ele pot oferi unele rezultate benefice si pot fi pastrate cu usurinta la indemana, de preferat ar fi usturoiul proaspat, sub forma de pulbere sau uleiul de usturoi.

Uleiul de usturoi se prepara din ½ cana de usturoi proaspat si ½ cana de ulei de masline. Amestecati foarte bine ingredientele si apoi adaugati inca ¼ cana de ulei de masline. Agitati putin, turnati intr-o sticla acoperita si puneti-o la o fereastra luminata, unde o lasati 10 zile.

Agitati usor sticluta, de 3 ori/zi. In a 10-a zi, filtrati printr-un tifon si pastrati uleiul la frigider. Lalitha Thomas in “10 plante esentiale” ne spune ca este un amestec trasnet! O lingurita de ulei de usturoi este echivalentul unui catel mediu de usturoi proaspat.

Rasfatati-va cu floricele de porumb cu usturoi

Se amesteca mult usturoi proaspat (este buna si pulberea), sos de soia, sare sau orice alte mirodenii, in functie de gustul dorit (de exemplu seminte de chimion si de marar).

Apoi, o cantitate mica de ulei de masline (sau alt ulei) amestecat cu una sau doua parti apa. Se adauga suficient amestec cat sa acopere usturoiul, dar se mentine o concentratie potrivita.

Apa este importanta pentru ca amestecul sa nu fie prea uleios pentru organismul aflat in toiul unei crize.

Amestecati totul foarte bine si stropiti floricelele de porumb preparate anterior. Ideea este ca acest amestec sa fie foarte bogat in sos de usturoi si mai sarac in floricele, dar acest aspect nu este esntial.