In cartea sa „Tratamentul bolilor prin legume, fructe si cereale”, dr. Jean Valnet prezinta calitatile terapeutice ale migdalelor dulci, care se folosesc mai ales in stare uscata.

Uleiul de migdale dulci contine pana la 75% oleina, contine peptina si saruri minerale: calciu, fosfor, potasiu, sulf, magneziu.

Migdalele au cel mai mare continut de vitamina A dintre toate nuciferele si sunt bogate, de asemenea, in vitamine B.

Valoarea calorica a migdalelor uscate este de 606 calorii (bune) la 100 grame.

Iata ce proprietati au migdalele:

- Aliment echilibrat, foarte nutritiv, inlocuieste cu succes proteina de origine animala;

- Energetice si echilibrante, mai ales pentru sistemul nervos;

 - Remineralizante;

 - Antiseptic intestinal.

 Indicatii terapeutice:

Uz intern: sarcina, alaptare, astenii fizice si intelectuale, practicarea sporturilor, afectuni nervoase, inflamatii si spasme ale gatului, ale cailor pulmonare, genito-urinare, gastrointestinale, predispozitie la infectii, litiaza urinara, demineralizare, tuberculoza, convalescenta, crestere, constipatie si putrefactie intestinala. Poate fi consumata si de diabetici.

 Uz extern: dermatoze, arsuri, crapaturi, piele uscata, dureri de urechi.