Ingrediente

-4 catei usturoi

-300 grame fasole

-1 pastarnac

-sare

-1 ceapa

-1 ceasca ulei

-1 morcov

-piper macinat

Cum se prepara:

Pentru inceput alegem fasolea, o spalam si o punem la inmuiat cu o seara inainte de preparare.

A doua zi, cand ne apucam de gatit mai intai aruncam apa in care au stat fasolele, apoi o inlocuim si lasam sa dea in clocot.Repetam aceasta operatiune de 3 ori. In a patra apa lasam sa fiarba aproximativ 20 de minute dupa care adaugam pastarnacul si morcovul curatati dar intregi.

Fierbem in continuare fasolea la un foc potrivit pana scade si este fiarta complet.

Lasam sa se raceasca iar apoi o mixam cu un mixaer vertical. Tocam ceapa, o frecam cu sare, o stoarcem bine de apa si o adaugam peste fasole.

Adaugam treptat ulei si frecam bine fasolea, apoi adaugam usturoiul pisat si potrivim de sare si piper.

La final asezam icrele de fasole pe un platou si ornam cu felii de morcov , pastarnac si masline fara samburi.