1. Nu pui sare in apa

Sarea este un ingredient esential in apa in care fierbi pastele, deoarece nu vor deveni lipicioase. Ca sa gatesti paste perfecte trebuie sa adaugi 1-2 linguri cu sare in apa. Nu trebuie sa te ingrijorezi cu privire la continutul ridicat de sare, deoarece pastele nu o vor absorbi pe toata, insa vor ramane ferme si fara tendinta de a se lipi.

2. Nu pune ulei sau unt peste pastele proaspat scurse de apa

Acest lucru va face ca pastele sa nu absoarba bine sosul pe care l-ai pregatit pentru ele. Foarte multe persoane sunt obisnuite sa stropeasca pastele cu ulei dupa ce le-au scurs, deoarece considera ca astfel le impiedica sa devina lipicioase. Este un truc gresit, deoarece vei obtine paste fara gust, deoarece sosul pentru paste nu va fi absorbit. Foloseste ulei de masline doar atunci cand combini pastele simplu cu legume inabusite, fara sa adaugi un sos.

3. Uiti sa amesteci pastele odata puse in apa

Dupa ce ai pus pastele in apa clocotita, amesteca periodic pastele pentru a impiedica lipirea lor de fundul vasului.