Mancarea din avion are multe secrete neplacute, iar specialistii ne dezvaluie cateva dintre ele. Cunoscutul chef Gordon Ramsay, spre exemplu, a dezvaluit ca refuza sa manance mancare in avion. Prefera sa isi aduca ceva cu el. Si are si de ce.

In Europa, cele mai multe portii sunt pregatite de Gate Gourmet din Elvetia sau de LSG Sky Chefs si GErmania, care deservesc impreuna peste 260 de companii aeriene. In acest scop, companiile prepara in jur de 25.000 de portii de mancare pe zi, noteaza Daily Mail.

Cel mai mare producator de mancare de avion, Emirates Flight Catering Centre, prepara insa pana la 170.000 de portii.

"Marea problema nu este prepararea mancarii, ci livrarea la bordul avioanelor. Un avion de linie are nevoie sa aduca la bord in jur de 40.000 de obiecte separate cu fiecare zbord", explica Peter Jones, un specialist in catering.

In multe cazuri, in ciuda precizarilor de pe cutie, care spun ca mancarea e proaspata, aceasta e preparata cu 12 pana la 72 de ore in avans.

"Poate fi tinuta la congelator timp de pana la cinci zile, conform standardelor internationale acceptate", explica Jones.

Mancarurile calde sunt facute in recipiente uriase, apoi impartite in cutii de plastic, inainte de a ajunge la bord.

ALti specialisti explica si care ar fi cele mai bune mancaruri in avion.

Spre exemplu, ar fi bine sa evitam pastele, taiteii sau orezul. Aceste mancaruri isi pierd textura originala cand sunt reincalzite.