Tensiunea arteriala poate fi scazuta cu ajutorul cepei consumata cruda sau fiarta. Sangele se subţiaza şi cheagurile de sange pot sa fie dizolvate. Cancerul de colon poate fi prevenit cu ajutorul consumului de ceapa datorita fructo-oligozaharidelor ce pot sa stimuleze inmultirea bacteriilor bune din colon

Diabetul poate fi mai bine tinut sub control prin certerea toleranţei la glucoza s scaderea nivelului insulinei cu ajutorul cromului care se regaseste in ceapa. Inainte de a consuma acest aliment trebuie sa stiti care sunt efectele nocive. Daca aveti alergie la ceapa, aceasta poate provoca mancarimi, erupţii cutanate şi irosiri ale pielii. In cazul in care dupa ce mancaţi ceapa aveţi o inroşire brusca a pielii, dificultaţi de respiraţie, o scadere a tensiunii arteriale, ar putea fi semne ale unei reacţii anafilactice şi trebuie tratata de urgenţa.

Gaze intestinale: Conform unui raport emis de Institutul de Sanatate, stomacul este in imposibilitatea de a digera cele mai multe zaharuri şi acestea trec in intestine unde sedescompun provocand gaze. Ceapa conţine fructoza, deci poate provoca gaze. Se manifesta prin balonare, flatuenta, disconfort abdominal. Inseamna ca ai o intoleranţa la ceapacare duce la greaţa, varsaturi şi diaree.
Arsuri: Atunci cand acizii din stomac se ridica in esofag, provoaca o senzaţie de arsura dureroasa in piept.

Nu este recomandat sa consume ceapa cruda cei care sufera de arsuri stomacale cronice sau reflux gastric. Ceapa, in cantitaţi mari, duce la tahicardie şi alte modificari infuncţionarea sistemului cardiovascular. Este contraindicata celor cu afecţiuni ale ficatului, rinichilor şi pancreasului. Daca aveţi aceste probleme de sanatate consultaţimedicul dumneavoastra.