Dulciurile la prima ora a diminetii

 
Orice contine zahar daca este consumat pe stomacul gol va favoriza cresterea insulinei, fapt care va solicita mai mult decat este cazul pancreasul existand ulterior riscul aparitiei diabetului zaharat, daca acest obicei il practici zilnic.
Produsele care fermenteaza
 
In aceasta categorie putem mentiona iaurtul, desi in principiu este un produs benefic sa fie consumat in mod constant, daca nu prezinti intoleranta la lactoza, insa daca alegi sa il consumi pe stomacul gol, acidul clorhidric care se formeaza in stomac va anihila bacteriile benefice ale acidului lactic.
 
Nici anumite fructe nu sunt indicate spre a fi cosumate pe stomacul gol,perele fiind fruntase la aceasta problema, deoarece fibra bruta pe crae o contin poate sa afecteze membrana mucoasa a stomacului.
Daca obisnuiesti sa consumi la prima ora a zilei banane, trebuie sa stii faptul ca acest obicei al tau duce la cresterea brusca a magneziului in sange si in timp acest fapt iti poate afecta inima.
 
Cand vine vorba despre legume, incearca sa eviti consumarea rosiilor ca prim aliment dimineata, deoarece acidul tanic din componeta lor pot provoca aciditate la nivelul stomacului si in timp te poti confrunta cu un ulcer gastric.
In general legumele crude sunt o sursa benefica de aminoacizi care daca le consumi pe stomacul gol pot favoriza aparitia arsurilor la stomac, a flatulentei si mai ales a durerilor abdominale.