Acesta include in cantitati mari vitamina C si vitamina K, extrem de necesara pentru o buna circulatie sanguina, dar si fibre solubile si insolubile, care ajuta la reducerea valorilor colesterolului rau (LDL) din sange. De asemenea, este bogat in vitamina A, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, acid folic, zinc, seleniu, fosfor.

Are calitatea de a preveni artrita, o boala degenerativa. Substanta denumita sulforafane blocheaza distrugerea cartilagiilor deoarece intercepteaza o molecula care produce inflamatia locala.

Bogat in potasiu, asigura buna functionare a sistemului nervos. In acelasi timp, favorizeaza si cresterea regulata a masei musculare.

Broccoli combate infectia cu Helicobacter pylori, o bacterie raspunzatoare de riscul crescut de a face cancer gastric. Mai mult, leguma contine indole-3-carbinol, un compus puternic antioxidant si anticancerigen, care s-a dovedit ca impiedica dezvoltarea cancerului mamar, de col uterin, de prostata si stimuleaza functia hepatica, potrivit doctorulzilei.ro.