Cook like a Chef

Bulgarasi de zapada! O reteta perfecta de Craciun

Cui nu i-a placut in copilarie sa iasa afara la zapada si sa faca intrecere cu ceilalti copii care face cel mai bun bulgare de zapada? Dupa intrecere, ce altceva putea sa urmeze decat cea mai amuzanta cu putinta, care ne lasa pe toti cu obrajii imbujorati si cu ochii luminosi de bucurie?

Bulgarasi de zapada! O reteta perfecta de Craciun

Intre timp am crescut, dar copilul din noi tot mai „pofteste” la acesti bulgari...asadar, hai sa facem intrecere de data aceasta – cine prepara cei mai deliciosi bulgarasi de zapada? Iata ce iti trebuie si cum se pregatesc:

 

Ingrediente:

400 g ciocolata alba

100 g biscuiti pentru ceai

50 g bomboane Maltesers

50 g mini-marshmallows (gasesti aici reteta pentru marshmallows facute in casa)

50 g merisoare deshidratate

50 g paine faramitata (sau si mai bine, chec simplu faramitat)

3 linguri miere

100 g nuca de cocos razuita

Sclipici culinar – optional

 

Metoda de preparare:

Rupe ciocolata alba in bucati mari si deasupra unei cratite in care fierbe apa, topeste-o intr-un bol termorezistent.

Intr-un bol separat, pune biscuitii pentru ceai si bomboanele si faramiteaza-le impreuna. Apoi, adauga mini-marshmallows, merisoarele si painea faramitata (sau checul), amesteca-le putin. Adauga ciocolata topita si mierea. Amesteca-le bine pe toate.

Rastoarna nuca de cocos pe o farfurie. Luand cu o lingura din aluat – preferabil de inghetata, fiindca este sferica – trece cate un „bulgaras” prin nuca de cocos, in acelasi timp formandu-l cu mana intr-o forma cat mai apropiata de o sfera perfecta. La sfarsit, poti imprastia peste bulgarasi si sclipici culinar argintiu, pentru un efect cat mai similar cu zapada proaspata.

Intinde toti bulgarasii pe o tava cu hartie de copt, da-o la rece pentru cel putin 30 de minute si apoi bucura-te de acest deliciu! 

Pofta buna!

Pe acelasi subiect