INGREDIENTE:

10 linguri faina
10 linguri cu varf de zahar
5 linguri apa rece
5 oua
un varf de sare
unt pentru uns
hartie de copt

MOD DE PREPARARE:

Se tapeteaza forma de tort cu hartie de copt.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza 5-7 minute pana se obtine o bezea.
Se adauga galbenusurile si apa si se amesteca usor.
Se cerne faina si cacao, se adauga treptat toata faina si cacao, amestecand usor, de jos in sus, pana se incorporeaza perfect.
Se toarna compozitia in forma de tort si se coace 30-40 de minute la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii.
Se lasa la racit pana a 2-a zi.

SFAT: Daca se doreste un blat de cacao, se pun 8 linguri de faina si 2 de cacao.