Ingredientele pentru reţeta noastra sunt foarte simple şi accesibile: le vedeţi in imagine. In stanga avem mirodenii folosite la marinarea carnii, in drepta – costiţa şi cartofii secţionaţi pentru chipsuri. Costiţa de porc trebuie sa fie, bien sûr, frageda şi – de dorit – marinata cateva ore (se poate chiar şi o noapte) inainte de preparare.

Cu Doamne ajuta, purcedem la treaba! In primul rand, trantim carnea odihnita pe un gratar bine infierbintat.

Dupa ce puneţi carnea pe gratar, nici gand sa fugiţi la televizor, la un pahar de bere sau sa luaţi seminţe de floarea soarelui in mana! Stam langa plita atenţi: 3 minute pe-o parte, alte 3 minute pe alta parte – e mai mult decat de-ajuns.

Dupa ce am fript carnea la gratar, nici ca sa se coaca, dar nici cruda sa fie – o plimbam agale printr-un sos BBQ. In cazul nostru, e un amestec de ketchup, miere de albine, pasta de tomate, rozmarin şi alte flecuşteţuri pe care le are la indemana cheful de la Jolly Alon: sare, piper, menta sau oregano.

Sosul care ramane in tigaie nici gand sa-l aruncaţi! O sa ne trebuiasca la urma. Dupa ce am invartit carnea prin sos, ducem costiţa in cuptorul incins la 200 grade, pe maxim 8-10 minute.

Iar cat cuptorul lucreaza pentru noi, noi lucram asupra chipsurilor de casa. Asta nu-i altceva decat cartof taiat subţirel şi prajit in ulei. Şi nu va speriaţi daca nu aveţi friteuza acasa: un ceaun cu ulei incins se va descurca aşa de bine ca tocmai şi McDonaldsul va fi gelos! Conteaza sa fie taiat subţire cartoful, uleiul sa fie bine incins (170 grade) şi sa fie ulei din plin.

La fel de important este ca dupa ce scoatem cartofii din ulei, sa-i aşternem pe nişte şerveţele sa se lepede de satana colesterol.

Ca decor şi parte verde pentru mancarea noastra vom folosi nimic altceva decat… frunze de sfecla. Da-da, sfecla, frunzele culese de fragede – sunt pur şi simplu excepţionale!

Dupa 8-10 minute, scoatem costiţa din rola. Ah, da! Ne amintim de sosul pe care l-am lasat de-oparte in tigaie, il readucem in prim-plan şi ungem frumuşel de-asupra costiţa de porc.

 

Cu ce fel de vin se asociaza aceasta mancare, vezi pe blogul lui Andrei Cibotaru