Oamenii de stiinta au descoperit un mod in care poti reduce continutul caloric al orezului cu pana la 60%, doar schimband modul de gatire.Daca il gatesti cu ulei de cocos, apoi il lasi la racit 12 ore in frigider, mai mult de jumatate din numarul de calorii dispare. Cu toate acestea, medicii avertizeaza ca reincalzirea orezului poate cauza toxiinfectii alimentare, asa ca asigura-te ca este fierbinte inainte sa il mananci. 

Acest mod de preparare face ca amidonul rezistent din orez sa creasca, facandu-l nedigerabil pentru corpul uman. Prin urmare, acesta nu este absorbit si transformayt in energie sau grasimi si nu are calorii.

Oamenii de stiinta au descoperit ca acest procedeu de gatire in doi pasi poate creste cantitatea de amidon rezistent din orez de peste 10 ori. 

Intai, au adaugat o lingurita de ulei de cocos in apa fiarta, apoi au pus 105g de orez si au lasat la fiert 25 de minute. L-au lasat sa se raceasca si l-au pus la frigider timp de 12 ore.