Pastele la restaurant se pregatesc altfel. De altfel, probabil ai simtit ca au un gust mai bun decat cele pe care le-ai facut la tine acasa. Unul dintre secrete, conform bucatarilor italieni, este sa le fierbi cu doua minute mai putin decat timpul recomandat pe ambalaj.

Prin reducerea timpului de fierbere cu aproximativ doua minute vei pastra consistenta pastelor.

Mai mult, pastele se pun in sosul special pentru a se imbiba bine aroma.

Ce poti sa faci cu apa in care ai fiert pastele

1. Poti folosi apa in care ai fiert pastele pentru aluat pentru paine sau pizza. Apa de la paste are apa sarata, fapt pentru care nu mai ai nevoie de sare in plus la prepararea aluatului.

2. De asemenea, datorita continutului de sare din apa, iti poti spala parul cu ea. Apa in care ai fiert pastele ajuta la refacerea parului uscat sau deteriorat, redandu-i volumul.

3. Totodata, iti poti trata si picioarele cu apa in care ai fiert paste. Apa cu sare trateaza picioarele umflate si obosite si previne aparitia si evolutia ciupercii piciorului.

4. Poti folosi apa fiarta si pentru a ingriji plantele. Apa este bogata in nutrienti si le va face sa creasca frumos si repede.