Artistul a pregatit un Tiamisu delicios si cremos, si o reteta cu carne de vita, care se numeste Saltimbocca ala Romana. S-a descurcat de minune, impreuna cu Silvia Petrov, gazda emisiunii Gusturile se discuta

Iata ingredientele pentru Tiramisu:

- 200 ml de cafea

- 40 ml de cognac

- 4 oua de gaina

- 50 g de zahar

- 500 g de mascarpone

- 150 de piscoturi

- 2/3 linguri de cacao

 

Cum se prepara: 

  1. Prepara espresso (ideal intr-un aparat de espresso), lasa-l sa se raceasca si amesteca-l cu crema de whiskey, cu esenta de vanilie si zaharul. Da amestecul la frigider.
  2. Separa ouale cu mare grija, pentru a nu scapa nici o picatura de galbenus in albusuri. Bate albusurile pana cand devin foarte ferme si pufoase (cand misti recipientul, albusul ar trebui sa ramana pe loc, sa nu se miste odata cu vasul).
  3. Bate galbenusurile cu zaharul separat, pana cand se deschid la culoare si isi maresc putin volumul. Adauga mascarpone si bate-l la viteza medie cu galbenusurile, pentru 5-6 minute. Incorporeaza albusul treptat in amestecul de galbenusuri folosind o spatula, cu miscari de jos in sus.
  4. Intr-o tava cu peretii inalti (ideal prezentabila, caci din ea vei servi desertul), pune un strat de ~0.5 cm de crema. Trece rand pe rand piscoturile prin cafea cate 1-2 secunde, apoi asaza-le peste crema.
  5. Niveleaza un alt strat de crema, cam jumatate din cantitatea ramasa, si repeta blatul de piscoturi, de data aceasta in directia opusa fata de cum le-ai aranjat pe primele (pe lumgime daca primul strat a fost pe latime, sau invers). 
  6. Asaza ultimul strat de crema, pudreaza intreaga suprafata cu cacao din abundenta si da prajitura la rece pentru minim 3-4 ore inainte de servire.

 

Cum se prepara Saltimbocca Alla Romana

  1. Se ia fiecare cotlet in parte. Se aseaza deasupra o folie de plastic si se bate subtire, ca pentru snitele, folosind ciocanul de carne cu partea plata. Cand bateti, incepeti dinspre centru si continuati spre margini si apoi repetati pana ajungeti la grosimea dorita. Cand ati terminat, ridicati cotletul si tineti-l spre fereasta. Veti vedea daca e batut egal pe toata suprafata. Daca vedeti zone mai groase insistati inca putin acolo.
  2. Asezati pe fiecare cotlet o felie de prosciutto. Decupati-o daca nu se potriveste perfect. Apasati prosciutto cu mana astfel incat sa se lipeasca de cotlet. Ce ziceti acum? Parca vitelul si porcul s-au nascut siamezi, nu-i asa? vesel
  3. Prindeti cu scobitori cate 2 frunze de salvie pe fiecare cotlet. Aveti grija ca scobitoarea sa nu strapunga cotletul pana in cealalat parte, introduceti-o oblic.
  4. Pe cotlete, pe partea opusa frunzelor de salvie, presarati foarte putina sare si piper negru macinat dupa voie. Treceti cotletele prin faina pe ambele parti si apoi scuturati bine excesul de faina.
  5. Incingeti foarte bine intr-o tigaie uleiul si 1 lingura de unt. De acum focul va fi la maxim tot timpul.
  6. Puneti in tigaie cotletele la prajit, cu partea cu prosciutto in jos. Prajiti doar cate 2 cotlete o data, nu le inghesuiti. Dupa 1.5 minute (cand prosciutto e rumen) intoarceti cotletele si prajiti-le inca 1 minut pe partea cealalta. Scoateti cotletele pe un platou incalzit si acoperiti-le cu folie de aluminiu sa stea calde.
  7. Dupa ce ati prajit toate cotletele scurgeti mare parte din grasimea din tigaie (sa va ramana doar 1 lingura, ochiometric).
  8. Turnati vinul in tigaie si fierbeti 1 minut, pana se evapora aproape de tot.
  9. Adaugati supa si fierbeti la foc mare inca 5 minute, pana scade mai bine de jumatate.
  10. Adaugati restul de unt (1 lingura, dar nu foarte generoasa) si mai fierbeti 2 minute de cand s-a topit untul. Veti observa ca sosul se ingroasa un pic.
  11. Adaugati sucul de lamaie si mai fierbeti 1 minut. Dupa ce adaugati sucul de lamaie veti vedea ca sosul se ingroasa si mai tare. Sosul e gata cand treceti cu lingura de lemn prin el si raman urme pe fundul tigaii.
  12. Puneti cate 2-3 linguri sos in farfurii incalzite. Asezati saltimbocca deasupra. Serviti imediat.