Artista a pregatit faimosul ratatouille si o panna cota delicioasa si savuroasa. S-a descurcat de minune, intrucat acasa gateste in fiecare zi si isi rasfata sotul si fiica cu bucate deosebite.

Ingrediente pentru Ratatouille:

 

4 cepe rosii

6 catei de usturoi

4 vinete

4 dovlecei

4 ardei grasi rosii si galbeni

8 rosii coapte

O legatura de busuioc proaspat

Ulei de masline

O legatura de cimbru proaspat

O lingura de otet balsamic

O lamaie

Cum se prepara:

Se taie vinetele si dovleceii (cu coaja) cuburi mai mari, iaardeii - fasii. se calestoate - pe rand - intr-o tigaie, dupa care se pun intr-o cratita ssamestecasosul: se pune la-ncins uleiul sse rumeneste ceapasadauga rosiile taiate, nucsoara, usturoiul, foaia de dafin, sarea si piperul. se lasa sa dea intr-un clocotapoi se introduc vinetele, dovleceii sardeii, se presara deasupra patrunjelul tocat ssserveste imediat.

Ingrediente pentru Panna Cota

 

Frisca- 35%

2 fiole de vanilie

75 g de zahar

500 ml de smantana

3 pliculete de gelatina

200 g de capsuni

Cum se prepara:

Puneti capsunile pe foc impreuna cu 50 g zahar si lasati-le sa fiarba 5-6 minute, apoi treceti-le prin sita.

Puneti gelatina la hidratat în laptele rece.

Încalziti smantana si dizolvati restul de zahar in ea. adaugati si zaharul vanilat si un praf de sare, pentru accentuarea gustului.

Diluati gelatina pe baie de aburi si amestecati-o imediat cu smantana calduta, apoi adaugati esenta si capsunile trecute prin sita, omogenizati amestecul si turnati-l în forme.

Dati formele la frigider pentru o ora, apoi puteti rasturna panna cotta pe platou si o ornati dupa imaginatie, cu frunze de menta, capsuni sau jeleu de capsuni, chiar si cu dulceata.