Excelenta sa, Peter Michalko a pregatit o reteta care i-a starnit curiozitatea Silviei Petrov, dar si a judecatorului show-ului culinar, Gusturile se discuta.

S-a descurcat de minune, iar noi iti prezentam reteta pas cu pas de Halušky:

INGREDIENTE:

300 g faina
100 g faina grisata

150 g branza

200 ml smantana grasa

200 ml smantana pentru frisca

1 ou 

sare dupa gust

200-250 ml apa

150 g bacon si varza murata

Cum se prepara:

Intr-un castron punem faina, 50 g branza, sarea si oul. Vom adauga mai intai 200 g apa si apoi in functie de consistenta aluatului mai putem adauga. Acest aluat trebuie sa fie moale, sa curga, dar totusi nu atat de moale sa cada singur in apa prin sita folosita la prepararea galustilor. Punem la fiert o oala cu apa si sare si cind aceasta da in clocot vom lasa sa cada in apa clocotita prin sita aluatul nostru. Ne folosim de o lingura si vom ajuta aluatul sa cada in oala, adica vom trece cu lingura peste sita facand astfel sa se rupa bucati din aluat. Cand plutesc la suprafata sunt gata. Le luam cu o paleta si le punem intr-un castron. Le presaram cu putin ulei sa nu se lipeasca.

Pregatirea pastei de branza: Adaugam branza ramasa, smantana acra si cea dulce si amestecam bine cat sa obtinem o pasta fluida. Baconul il taiem in feliute nu foarte groase,  pe care le punem in tigaie si le prajim pana devin crocante. Servim galustile fierbinti cu cateva linguri din pasta de branza turnata peste ele. Le presaram cu bucati de bacon prajit.