INGREDIENTE
– 2-2,5 kg oase de vita
– 100 ml piure de rosii
– 2 cepe mari
– 2 buc telina (ideal, cu frunze)
– 2 fire praz
– 3-4 morcovi
– o legatura patrunjel
– o crenguta cimbru
– 2 rosii

MOD DE PREPARARE:
1. Spala oasele de vita si asaza-le intr-o tava de cuptor. Unge-le cu piureul de rosii si da-le la cuptor la 200 de grade pentru 40-45 de minute, sau pana cand sosul se caramelizeaza deasupra, iar oasele de vita sunt bine patrunse.

2. In rastimp, taie ceapa cuburi mari si caleste-o pentru 3-4 minute, apoi adauga si restul de legume, taiate cat mai egal. Toarna apa deasupra tuturor legumelor si lasa-le la foc mediu pana cand incep sa fiarba. Cand amestecul de legume clocoteste, da focul mic.

3. Pune oasele de vita deasupra cu tot sosul de rosii, apoi ia 1-2 polonice de zeama din oala si toarn-o in tava in care ai copt oasele, pentru a inmuia toate urmele lasate. Toarna si sosul obtinut in tava peste supa concentrata de vita si las-o sa fiarba pentru 4-5 ore la foc cat mai mic posibil.

4. Dupa ce timpul s-a scurs, strecoara oasele si legumele, iar supa concentrata depoziteaz-o frigider, intr-un recipient inchis ermetic.