Svetlana Sainsus a pregatit o reteta deosebita pentru retete.perfecte.md, care cu siguranta te va inspira pentru o cina in familie sau poate pentru o cina romantica.

Ingrediente:

picior de rata,
 afine,
coacaza neagra,
mure
o portocala 
un dovlecel
Cum se prepara:
Carnea se sareaza si se condimenteaza, dupa care se lasa la rece in frigider, timp de 30 de minute. Se pregateste sosul: Se caleste in unt murele, se adauga suc de portocale si o jumatate de pahar de vin rosu. Toata compozitia se fierbe timp de 10 min. Rata se prajeste la foc tare pe ambele parti pana se obtine o crusta, se scoate si se puneintr-un vas de yena, dupa care, se adauga jumatate din sosul de mure, unt si jumatate de pahar de apa. Se acopera si se da la cuptor timp de o ora. La final, se decoreaza cu dovlecel prajit in felii subtiri si lastari de floarea soarelui. Pofta Buna!