Iată cateva dintre lectiile pe care Jamie Oliver le-a deprins de-a lungul anilor, numai bune de aplicat in bucatarie. Painea care şi-a pierdut din prospeţime poate fi recuperată dacă o păstrăm într-o pungă de hârtie în care am pus o bucată de ţelină proaspătă. Se mai întâmplă ca ciorbele şi sosurile pe care le gătim să iasă uneori prea pline de grăsime sau ulei.
Există însă un truc la care puteţi apela ca să degresaţi preparatul. Puneţi un cub de gheaţă în ciorbă/supă/sos şi veţi vedea că atrage grăsimea în jurul lui, exact lucrul de care aveţi nevoie pentru a aduna surplusul cu o spatulă sau o lingură. La fel de neplăcut este să pui o cantitate prea mare de sare în mâncare. Însă şi în acest caz puteţi „repara” preparatul dacă puneţi un cartof curăţa şi spălat în cratiţă, după care îl lăsaţi timp de 20 de minute să absoarbă excesul de sare.