Uimitor, dar pentru ca friptura de miel sa iasa asa cum iti doresti nu trebuie sa faci nimic complicat, din contra, trebuie sa faci lucrurile cat mai simplu.
Secretul fripturii de miel perfecte consta in carnea pe care o alegi. Alege pulpa de miel pentru friptura de la masa de Paste, insa tine cont ca trebuie sa fie de calitate si foooarte proaspata, cumparata din locuri sigure sau procurata din surse de incredere.

Ingrediente:

Pulpa de miel (aprox. 2 kilograme, carne proaspata)
1 capatana de usturoi plus 3 catei de usturoi extra
1 buchetel de rozmarin proaspat
Sucul de la o lamaie
Sare, piper proaspat rasnit
1.5 kilograme de cartofi
Ulei de masline

Mod de preparare:
Amesteca 3 catei de usturoi zdrobiti, cu cateva frunze de rozmarin tocate fin, sucul de la lamaie si ulei de masline. Condimenteaza pulpa de miel cu sare si piper, apoi pune peste ea amestecul de condimente si “maseaza” cateva minute pentru ca toate aromele sa intre in carne.

Mod de preparare

Amesteca 3 catei de usturoi zdrobiti, cu cateva frunze de rozmarin tocate fin, sucul de la lamaie si ulei de masline. Condimenteaza pulpa de miel cu sare si piper, apoi pune peste ea amestecul de condimente si “maseaza” cateva minute pentru ca toate aromele sa intre in carne. Pune pulpa de miel intr-un castron si lasa-o sa stea cateva ore.

Pune cartofii taiati in jumatate in apa cu sare si lasa-i sa fiarba 10 minute.

In tava, pune crengutele de rozmarin, capatana de usturoi intreaga, sare, piper si ulei de masline. Pune cartofii bine scursi de apa, apoi pune si pulpa de miel. Lasa mielul la cuptor (200 de grade C) pentru o ora si 15 minute daca vrei sa fie carnea roz si o ora si jumatate daca vrei sa fie bine facuta. Scoate friptura din cuptor, acopera tava cu folie de aluminiu si lasa-o sa stea 15 minute inainte de a o duce la masa.