Sunt multi cei care cred ca pentru a pregati cele mai bune paste, este necesar sa pui putin ulei in apa in care fierb. Insa, este un obicei gresit, la care trebuie sa renunti. Pastele adevarate nu au nevoie de ulei pentru a fierbe. Asta pentru ca vor deveni uleioase si nu vor mai avea un gust bun. Nu mai pot lua aromele din sosul pe care il pregatesti. Deci, daca si tu pui ulei in apa in care fierb pastele, incearca sa nu mai faci acest lucru.

Ai grija la cantitatea de apa folosita! Trebuie sa respecti anuite cantitati cand fierbi pastele. Spre exemplu, italienii folosesc un litru de apa pentru 100 de grame de paste. Astfel, nu exista riscul ca acestea sa se lipeasca.

Si sarea este foarte importanta. Aceasta se va pune in apa dupa ce va incepe sa fiarba. Nu se dauga inainte, in apa rece, deoarece timpul de fierbere va fi mai mare. Cand apa incepe sa fiarba, poti adauga 7 grame de sare pentru fiecare litru de apa.

Nu uita de timpul de fierbere! Pe pachet este mentionat timpul de fierbere pentru paste. Acesta variaza in functie de grosimea pastelor. Se pun in apa care fierbe si se lasa timp de 6 minute sau 8 minute. Cel mai bine este sa verifici ambalajul pentru a te asigura ca respecti instructiunile, iar la final vei obtine cele mai bune paste.

Cum se prepara sosul perfect pentru paste? Este indicat sa folosesti ulei de masline. De asemenea, cratita nu trebuie sa fie foarte incinsa. Daca vrei ca sosul sa fie cremos, atunci poti adauga si putin unt. Este important sa pui pastele in sos, nu invers.