Cum sa / Guides

5 greseli pe care sa le eviti cand faci pizza

Pizza facuta in casa necesita cateva ingrediente de calitate: aluat, sos, branza si cateva topping-uri, in functie de preferintele tale. Chiar daca pare simplu la prima vedere, sunt cateva greseli comune care pot sa iti strice experienta. Te invatam cum sa le eviti. 

5 greseli pe care sa le eviti cand faci pizza

Faci aluatul prea subtire


Pui prea multe topping-uri pe pizza

 

Cand vine vorba despre pizza, mai mult nu inseamna neaparat mai bine. Cu cat adaugam mai multe topping-uri, cu atat timpul de gatire va fi mai ridicat. Astfel, poti intalni tot felul de situatii: pizza nu se va gati uniform, blatul ar putea sa se arda sau unele topping-uri nu se vor gati cat trebuie.

 

Nu gatesti inainte anumite topping-uri

 

Majoritatea topping-urilor pot fi tocate si aruncate pe blatul de pizza chiar inainte sa o dai la cuptor, dar exista si unele tipuri de umpluturi care trebuie gatite dinainte. Este cazul carnii de pui, de vita sau de porc, al carnatilor sau chiar al bacon-ului. Chiar daca pizza se coace la o temperatura ridicata, timpul de gatire nu este suficient pentru a gati carnea.

Nu pregatesti tava de copt inainte

Pentru un blat de pizza perfect, pregateste-ti dinainte tava de copt sau piatra de pizza. Daca folosesti hartie de copt pe tava, unge-o cu putin ulei inainte de a pune aluatul pe ea. In cazul in care ai in casa o ”piatra” de pizza, incinge-o timp de 20 de minute in cuptor inainte sa o folosesti.

 Setezi cuptorul la o temperatura prea joasa

Desi sunt multe retete care necesita o temperatura a cuptorului de 170-180 de grade, aceasta regula nu se aplica si la pizza. O pizza buna se face intr-un cuptor incins, iar sfatul nostru este ca temperatura sa fie cat mai aproape de 250-260 de grade Celsius. Astfel, pizza va avea o crusta aurie, foarte crocanta la exterior, dar usor moale la mijloc

 

 

 

 

 

Pe acelasi subiect