Ideea de mai jos te va face sa prepari altfel ouale-ochiuri de acum inainte. O gospodina din Statele Unite a revolutionat bucataritul adaugand un pahar cu apa in tigaie, in loc de ulei vegetal.

Adaugarea unui pahar cu apa in tigaie va schimba complet textura omletei sau a ochiurilor preferate. Textura va fi o combinatie intre oua prajite si oua moi, numai bune de mancat.

Ouale se pot prepara intr-o mie de feluri insa cele mai spectaculoase sunt ochiurile. Iti prezentam o reteta de ochiuri romanesti veche de peste un secol. Iata reteta care a facut ravagii in 1902, brevetata de dr. Ecaterina S. Comsa de la Craiova.

„Fierbem intr-o cratita apa sarata; cand aceasta fierbe spargem si lasam in apa, binisor, cate oua vrem, dara in asa fel ca ouale sa nu se strice, nici sa nu le punem unul peste altul. Apoi acoperim cratita, luand-o de pe foc, sa nu fiarba tare, si lasand ouale sa stea in apa circa 10-15 minute.

Dupa aceea, le scoatem cu lingura gaurita, dar cu bagare de seama sa nu le stricam, si le punem pe o farfurie lunga si incalzita, apoi, turnand deasupra unt proaspat si tare fierbinte, le servim inainte de orice alta mancare” (preluare din volumul „Carte de bucate”, de Ecaterina dr. S. Comsa).