Inainte de toate, reţine ca nu este cazul sa te panichezi, pentru ca arareori se intampla ca osul sa produca mai mult decat un disconfort. Panica iţi va face misiunea de a scapa de el mult mai grea.

Calmeaza-te şi incearca unul dintre urmatoarele remedii:

1. Prima şi cea mai la indemana soluţie este sa tuşeşti puternic, pentru a mişca osul. Este foarte posibil sa iasa astfel din gat şi sa nu mai fie nevoie de nicio intervenţie.

2. Pune puţina sare intr-un pahar cu apa şi bea lichidul cu inghiţituri mari. Aceasta metoda funcţioneaza mai ales in cazul oscioarelor foarte mici, care sunt dislocate şi transportate in stomac de catre apa.

3. Aceasta este una dintre cele mai eficiente metode pentru a scapa de un os de peste din gat: ia o bucata de paine proaspata (cu cat mai pufoasa, cu atat mai bine) şi mestec-o puţin, apoi inghite-o. Osul de peste se va lipi de aceasta sau se va infige in ea şi va fi tras in stomac. Ca faci metoda şi mai eficienta, intinde puţin unt de arahide pe suprafaţa painii, pentru ca osul sa se lipeasca mai uşor de aceasta.

4. Fierbe cateva masline in 200 ml de apa şi apoi bea lichidul incet, cat inca este cald. Acest remediu funcţioneaza pentru ca inmoaie osul şi il face sa iasa mai uşor din gat, in decurs de doar cateva minute. Alternativ, poţi incerca sa bei cateva guri de ulei de masline cald, care va avea acelaşi efect şi va şi vindeca micile rani provocate de os pe suprafaţa gatului.

5. Fierbe nişte orez foarte lipicios (de exemplu, arborio) şi inghite o lingura din acesta fara sa il mesteci.