Ai nevoie de:
– 4-6 lamai
– 1 lingura de sare
– un borcan sterilizat cu capac
 
Ce trebuie sa faci:
 
1. Scapa de codite si cresteaza un X la capatul lamaii
2. Strange lamaia in mana, astfel incat doar jumatate din ea sa ramana deschisa si acopera deschizatura cu jumatate de lingurita de sare
3. Fa acest lucru si cu cealalta jumatate
 

Ce trebuie sa faci:
1. Scapa de codite si cresteaza un X la capatul lamaii

 

2. Strange lamaia in mana, astfel incat doar jumatate din ea sa ramana deschisa si acopera deschizatura cu jumatate de lingurita de sare
3. Fa acest lucru si cu cealalta jumatate

4. Pune un strat de sare pe fundul borcanului, apoi adauga lamaile umplute cu sare
5. Pe care le asezi prin presarare in borcan
6. Adauga sare deasupra lamailor
7. Inchide borcanul si lasa lamaile la conservat 2-3 zile, controlandu-le odata pe zi pentru a te asigura ca stau in suc propriu
8. Muta lamaile la frigider si asteapta trei saptamani inainte de a le folosi murate
9. Inainte de folosire clateste lamaia cu apa, curata pulpa si scoate-i semintele si toaca sau marunteste coaja.
Astfel, lamaile pot fi pastrate la frigider pana la sase luni.