Cei mai multi oameni, insa, nu prea sunt dispusi sa faca o vizita la cabinet pentru ceva ce nu pare a fi o reala amenintare.

In cazul in care intri in aceasta categorie, este bine sa ai totusi la indemana cateva remedii pentru aceasta problema, pentru ca poate fi foarte dureros sa astepti ca osul sa iasa singur.
Inainte de toate, retine ca nu este cazul sa te panichezi, pentru ca arareori se intampla ca osul sa produca mai mult decat un disconfort.

Panica iti va face misiunea de a scapa de el mult mai grea. Calmeaza-te si incearca unul dintre urmatoarele remedii:
1. Prima si cea mai la indemana solutie este sa tusesti puternic, pentru a misca osul. Este foarte posibil sa iasa astfel din gat si sa nu mai fie nevoie de nicio interventie.

2. Pune putina sare intr-un pahar cu apa si bea lichidul cu inghitituri mari. Aceasta metoda functioneaza mai ales in cazul oscioarelor foarte mici, care sunt dislocate si transportate in stomac de catre apa, potrivit divahair.ro.
3. Aceasta este una dintre cele mai eficiente metode pentru a scapa de un os de peste din gat:

ia o bucata de paine proaspata (cu cat mai pufoasa, cu atat mai bine) si mestec-o putin, apoi inghite-o. Osul de peste se va lipi de aceasta sau se va infige in ea si va fi tras in stomac. Ca faci metoda si mai eficienta, intinde putin unt de arahide pe suprafata painii, pentru ca osul sa se lipeasca mai usor de aceasta.