Cum sa / Guides

Cum sa planificam meniul cinei pentru o saptamana

Tuturor ne place sa mancam ceva bun seara, cand ajungem acasa dupa o zi obositoare la birou. Insa uneori se poate intampla sa nu mai avem inspiratie pentru pregatirea cinei. Deseori, aceasta lipsa de inspiratie se poate transforma intr-o cina foarte placuta la restaurant. Totusi, atunci cand nu este posibil – alegem sa ramanem acasa sau nu mai avem idei pentru a alege restaurantul – iata cum putem evita momentele in care ne intrebam ce sa mancam: planificarea din timpul weekend-ului a mesei de seara din fiecare zi a saptamanii.

Cum sa planificam meniul cinei pentru o saptamana

Pentru un meniu cat mai variat, care sa nu ne plictiseasca si sa ne asigure o diversitate necesara de nutrienti, prima recomandare este de a pune pe hartie o lista cu „ingredientul-vedeta” din fiecare seara. Vom evita astfel sa mancam numai un anumit tip de carne, de exemplu. Pentru aceasta, ganditi-va ce va place cel mai mult sa mancati si asterneti aceste ingrediente pe o lista. 

Apoi, luand fiecare ingredient in parte, ganditi-va in cel fel de mancare se incadreaza cel mai bine. Spre exemplu, ne place foarte mult tonul, insa acesta este cel mai bine pus in valoare in salate si paste. Puiul, ingredient ceva mai versatil, se poate integra in cele mentionate anterior, dar si in feluri de mancare mai complexe (cum ar fi, de exemplu, un curry delicios). Incercati, pe cat posibil, sa includeti in meniu mai multe feluri de mancare: salate, paste, mancare gatita, pentru a va asigura ca nu mancati intr-o saptamana doar cine grele, sau doar salate usoare.

Dupa parcurgerea celui de-al doilea pas, fiindca este vorba despre cina, adica masa cea mai relaxata din zi, puteti face si o lista cu bautura preferata si potrivita pentru fiecare dintre mesele stabilite pentru fiecare seara. Un vin bun completeaza intotdeauna o cina perfecta!

Nu in ultimul rand, mergeti duminica dupa-amiaza la cumparaturi si ajutandu-va de lista creata anterior, faceti stocul pentru cinele delicioase care va asteapta saptamana urmatoare!

Pe acelasi subiect