Si asta, pentru ca un corp sanatos are un sistem imunitar puternic, care distruge celulele canceroase inainte ca ele sa creeze ingrozitoarea boala. Dar unii nu sunt asa de norocosi. Din pacate, in SUA, aproximativ 5.000 de oameni sunt diagnosticati zilnic cu cancer – aproape doua milioane pe an! Contrar propagandei raspandite, „razboiul contra cancerului” nu a fost castigat.

In prezentarea de mai jos, dr. David Brownstein ne spune ce trebuie si ce nu trebuie sa facem pentru a inlatura riscul de a ne imbolnavi de cancer.

Dr. Brownstein este directorul Centrului de medicina holistica din West Bloomfield, SUA, autorul a 10 carti despre sanatate devenite best-seller si editorul cunoscutei reviste NaturalWay to Health.

“Practic medicina de ceva vreme si am obtinut succese extraordinare in restabilirea sanatatii pacientilor care au venit la mine dupa ce medicina conventionala a esuat. Am constatat ca toti pacientii mei aveau un serios deficit de nutrienti si un dezechilibru hormonal, consecinta a „dietei americane standard” (Standard American Diet), pe care eu obisnuiesc s-o numesc The SAD Diet (dieta trista). Aceasta dieta devitalizeaza corpul. Am mai aflat ca pacientii mei au fost expusi la tot felul de toxine: din alimente, din apa, din aer. Toate acestea le-au slabit sistemul imunitar. Mai mult, organismul lor era avariat de prea multele medicamente, nu numai inutile, ci si daunatoare.

Iata cele 5 semne ca este posibil ca la un moment dat, in timpul vietii, sa fiti diagnosticat cu cancer. Corpul vostru si in special sistemul vostru imunitar nu poate functiona la nivelul optim daca:

 

1. Corpul este lipsit de nutrientii principali.

2. Sunteti supraponderal sau obez.

3. Fumati sau mestecati tutun.

4. Mancati zahar rafinat si cereale rafinate.

5. Ingerati toxine prin alimente, apa, aer si medicamente.

 

Iata si ce puteti face pentru a preveni cancerul

 

1. Nu fumati

Fumatul este prima cauza a cancerului de plamani, atat la femei, cat si la barbati. De asemenea, creeaza multe alte probleme, printre care boli de inima, infarct, atac cerebral, cataracta, nastere prematura, fracturi de sold, cancer de gat si de stomac. In fumul de tigara exista numeroase substante chimice carcinogene: arsenic, benzen, cadmiu, poloniu 210, clorura de vinil, formaldehida si alte toxine.

 

2. Mentineti-va nivelul adecvat de iod in organism

Aceasta cerinta, care se incadreaza in categoria „deficit de nutrienti si dezechilibru hormonal”, va este probabil total necunoscuta, dar este foarte importanta. Iodul este un element esential pentru fiecare celula din corp, dar mai ales pentru glanda tiroida, care produce hormonul regulator al metabolismului. Iodul este, de asemenea, esential pentru mentinerea sanatatii sanului si prostatei, care au nevoie de mai mult iod decat alte tesuturi. Alimentele bogate in iod sunt ceapa, usturoiul, spanacul, varza, morcovul, prazul, rosiile, perele, strugurii, algele marine, pestele, ouale de tara. Evitati sarea iodata!

 

3. Evitati chimicalele sintetice si organismele modificate genetic

Nimeni nu vrea substante chimice in farfurie si totusi milioane de oameni le inghit fara sa stie. Si asta pentru ca animalele crescute fortat sunt hranite cu furaje care contin hormoni sintetici, antibiotice si plante modificate genetic. Iar ceea ce ajunge pe masa voastra – laptele, vita, puiul, porcul, pestele de crescatorie – contine aceleasi chimicale periculoase. Multa lume evita carnea rosie, crezand ca aceasta creeaza boli de inima si cancer, dar problema nu este cu carnea rosie, ci cu chimicalele din ea. Daca veti cumpara doar carne de animale crescute pe pasune, si daca veti include si multe fructe si legume crescute organic, fara pesticide si fertilizatori, veti avea o dieta echilibrata si sanatoasa. Si inca ceva: printre cele mai cancerigene substante chimice prezente in alimentele si bauturile din supermarketuri se numara indulcitorii artificiali; acestia inhiba absorbtia iodului, iar dintre ei, cel mai daunator este aspartamul. Oamenii aleg produsele „diet” (creme, inghetate, bauturi racoritoare) in ideea ca au mai putine calorii, dar daca va dati sanatatea pe silueta faceti cel mai prost targ, nemaivorbind de faptul ca e doar o iluzie. Care ar fi solutia aici? In loc sa alegeti produse cu indulcitori artificiali, folositi sirop sau pudra de stevie organica, cristale de nuca de cocos sau miere naturala. Acestea nu vor aduce niciun prejudiciu organismului vostru.

 

4. Evitati zaharul, sarea, faina si uleiurile rafinate

In procesul de fabricatie, toate alimentele rafinate au fost indelung procesate. Practic, toti nutrientii au fost indepartati sau omorati; in acelasi timp, au fost adaugate ingrediente daunatoare sanatatii. Acest lucru se face pentru reducerea costului de fabricatie si pentru cresterea termenului de valabilitate al preparatului. Toate alimentele rafinate sunt devitalizate. Consumandu-le, cu timpul va devitalizati corpul, si atunci sistemul vostru imunitar n-o sa mai aiba puterea sa lucreze cum trebuie.

 

5. Evitati si inlaturati metalele toxice din corp

Pe langa testarea pentru masurarea nivelului de iod, vitamine si minerale, eu imi testez pacientii si pentru nivelul de metale grele din corp: mercur, plumb, cadmiu, arsenic, nichel. Toate acestea afecteaza imunitatea si un sistem imunitar compromis nu poate proteja de cancer. In decursul a 20 de ani de practica am testat mii de pacienti si am constatat ca 70% dintre ei aveau nivele toxice de mercur, una dintre cele mai otravitoare substante cunoscute de om. Majoritatea pacientilor mei n-aveau nici cea mai mica idee cum a ajuns acest metal daunator in corpul lor. Ei bine, pot sa va spun ca mercurul se gaseste in aer, in apa, in medicamente, in materialele dentare si in plantele alimentare crescute cu ingrasaminte chimice si stropite cu pesticide. Prin urmare, ati face bine sa verificati cat mai repede daca nu cumva aveti in corp nivele crescute de metale toxice. Faceti asta inainte sa primiti vestea socanta ca aveti cancer.

Mercurul, cel mai rau dintre toate, este prevalent in: ton, pestele spada, macrou, fructe de mare. Intra in compozitia vaccinurilor si a plombelor din amalgam de argint. Daca obisnuiti sa mancati aceste tipuri de peste, sa va vaccinati anual sau aveti in gura o plomba cu amalgam de argint, in mod sigur aveti nivele ridicate de mercur in organism. Riscati sa faceti o boala autoimuna, una de ficat, Parkinson, Alzheimer si cancer.

 

6. Evitati expunerea la radiatii

Toate controalele radiologice folosesc radiatii ionizante; iar acestea sunt cunoscute a fi carcinogene si vatamatoare ale ADN-ului. Aici ma refer la radiografiile clasice, la cele dentare si la mamografii. Dar cele mai rele dintre toate sunt tomografia cu emisie de pozitroni (PET) si tomografia computerizata (CT). Acestea expun corpul la o cantitate prea mare de radiatii. CT mai ales produce de 50-100 de ori mai multe radiatii decat radiografia traditionala cu raze X.”