Lenuta Burghila a spart gura targului acum cativa ani cand a reusit sa slabeasca spectaculos. De atunci, duce un mod sanatos de viata, adora sportul si gatitul. Iata cateva sfaturi pretioase, pe care artista le ofera cu drag gospodinelor noastre.

"Atunci cand gatesc ceva rapid, prefer sa fac omleta cu legume si verdeata. Bineinteles ca orice gospodina trebuie sa stie sa faca o zeama buna. Cand am timp o fac fie de curcan sau de peste, sau chiar ciorba de legume. Pentru ca zeama sa aiba un gust cu totul deosebit, le recomand gospodinelor sa adauge ghimbir, doar o bucatica. Este ceva foarte sanatos dar si savuros. Este un truc pe care l-am invatat de la ginerele meu filipinez.", a specificat Lenuta Burghila.

 

"Cand gatesc sarmale, prefer sa adaug mai multe legume decat carne si orez."

 "Parjoalele pe care le gatesc sunt dietetice, din carne de vitel, cu multe mirodenii, gatite la abur."

"De la bunica am mostenit o reteta delicioasa si sanatoasa de chiselita. Este vorba despre un compot pregatit din mai multe fructe uscate, fara adaos de zahar: mere, pere, prune, coarne si caise uscate.

"In cazul in care vi s-a intamplat sa scapati prea multa sare sau bors acra in zeama, va recomand sa adaugati apa fiarta, orez sau suc de rosii."

"Atunci cand vreau sa ma odihnesc din procesul creativ de cariera artistica, apoi tot arta fac ,doar ca schimb domeniul acel gastronomic", a mai spus Lenuta Burghila.