1. Avocado

 

Daca il depozitezi in frigider, incepe sa devina moale. Tine-l mai degraba intr-un cos pentru fructe.

 

2. Cartofii

 

Daca vei tine cartofii la o temperatura mai mica de 7 grade, isi vor schimba gustul si nu intr-unul placut! Tine-i intr-o punga de hartie, intr-un spatiu nu prea rece.

 

3. Ciocolata

 

La temperaturi scazute, cristalele de zahar din ciocolata ies la suprafata si alimentul isi pierde gustul.

 

4. Fructele tropicale

 

Fructele tropicale putrezesc foarte repede daca sunt tinute in frigider. Mai bine le invelesti in hartie si le depozitezi intr-un mediu uscat.

 

5. Busuiocul

 

Frigiderul nu este locul ideal in care vrei sa depozitezi busuiocul, deoarece absoarbe toate celelalte mirosuri din frigider. Mai bine tine-l intr-o ceasca cu apa!

 

6. Ceapa

 

Tinuta la frigider, ceapa se inmoaie si nu mai este buna pentru a fi consumata!

 

7. Cafeaua

Nu tine niciodata cafeaua la frigider, poate prelua din mirosuri si isi poate pierde aroma. Depoziteaz-o intr-un mediu uscat si intunecat.

 

8. Uleiul de masline

 

Este recomandat sa depozitezi uleiul la temperatura de minim 12 grade!

 

9. Mierea

 

Daca o vei tine in frigider, aceasta se va cristaliza si isi va pierde aroma. Tine-o intr-un borcan, la temperatura camerei! 

 

 

10. Rosii

 

Frigiderul nu este chiar cel mai bun loc in care sa depozitezi rosiile, deoarece temperaturile scazute afecteaza gustul si textura acestor legume.

 

11. Painea

 

Unii oameni considera ca frigiderul este cel mai bun spatiu de depozitare pentru paine, insa nu este adevarat! Daca vei tine painea in frigider, aceasta se va usca!

 

12. Vanata

 

Si vinetele sunt foarte sensibile, atunci cand vine vorba de depozitarea la frigider. Acestea se inmoaie si se pateaza, mai bine tine-le la temperatura camerei.

 

13. Bananele

 

Daca le vei tine la frigider, se vor inchide la culoare si isi vor schimba gustul. La temperatura camerei este ideal sa le pastrezi!