Citind aceasta lista afli ce anume nu trebuie sa comanzi intr-un restaurant sau ce se intampla cu adevarat in spatele uşilor bucatariilor.

Secretele sunt dezvaluite chiar din interior, de chelneri din restaurantele americane care admit ca işi inşeala cu regularitate clienţii, scrie Daily Mail.

Un chelner a susţinut ca i-ar spune unui client vegetarian ca un anumit fel de mancare nu conţine carne, indiferent daca este sau nu adevarat, doar pentru a vinde produsul.

O chelneriţa din Kansas a dezvaluit ca dupa ora opt seara vinde numai cafea decafeinizata, pentru a nu fi nevoita sa spele doua cafetiere: "Aduc la masa 12 cani de cafea, iar unor clienţi le spun ca este cafea obişnuita, iar altora le spun ca este decafeinizata. Insa toate canile au cafea fara cafeina".

Laptele degresat este foarte rar lapte degresat. Foarte puţine restaurante, in afara celor Starbucks, folosesc lapte integral, lapte de 2 la suta grasime, lapte degresat sau alt tip de lapte, pentru ca nu este deloc practic sa ai atat de multe feluri de lapte, susţine un alt angajat.

Chiar şi la cele mai mai mari restaurante exista secrete. La micul dejun, in 99 la suta din cazuri omleta este facuta din pudra şi nu din oua proaspete.

Şi produsele vandute copiilor sunt pe lista celor de la Reader's Digest. O chelneriţa de la un recunoscut lanţ de restaurante spune: "Punem zahar in produsele pentru copii pentru a le face mai apetisante. Serios. Punem zahar mai mult chiar şi in aluatul pentru pizza destinata copiilor".

Unele secrete ii fac chiar şi pe chelneri sa fie atenţi atunci cand merg sa manance in oraş. "Acum, ca am lucrat intr-un restaurant, nu aş cere niciodata lamaie in bautura. Toţi ating lamaile. Nimeni nu le spala. Doar le curaţam, le taiem şi le aruncam in pahare", susţine un alt angajat.

Un alt chelner a dezvaluit de ce nu trebuie sa comanzi peşte in zilele de duminica sau luni. "Peştele este adus la restaurant de doua ori pe saptamana, deci cel mai bine ar fi sa fie comandat de marţi pana vineri".

Un alt secret bine pastrat este cel al meniurilor speciale. "La multe restaurante, meniul special este facut din ceea ce trebuie vandut repede inainte sa se altereze. Fiţi atenţi la supa zilei. Daca are peşte sau este vreun fel de gumbo (fel de mancare cu fructe de mare, carne şi legume), probabil conţine produse de care vor sa scape repede", mai susţine un angajat.

La unele restaurante in salate este adaugat dressing cumparat la borcan, deşi in meniu scrie ca totul este facut in bucataria proprie.